Archive for augustus, 2011

Geen amandelen knippen..

donderdag, augustus 25th, 2011

Vandaag stond de ziekenhuisopname van Floris gepland: neusamandelen knippen en trommelvliezen doorprikken… maar wonder boven wonder in Flo sinds 5 weken niet meer verkouden! Dit is voor het eerst in zijn prille leven…
De KNO-arts oordeelde dan ook dat de geplande operatie niet nodig was.. hartstikke fijn natuurlijk.. we hopen nu dat de structurele verkoudheid uitblijft! Floris had dus onverwacht een dagje vrij en in ’s middags met Thijmen door Dorien en haar moeder getracteerd op een uitje naar de Linneaushof… bofkonten!

Hilarisch

dinsdag, augustus 16th, 2011

Afgelopen avond dachten we Thijmen en Floris om 20uur in bed te hebben, niets was minder waar! Na een kwartier stond Thijmen boven aan de trap te roepen, hij wilde nog een broodje eten. Dus Thijmen nog even naar beneden. Floris had dit blijkbaar gehoord en zag zijn kans schoon en kwam stiekem zijn kamer uit en conquisteerde het bed van Thijmen en riep luid: Mijn bed! Hij was er slechts met moeite uit te krijgen en ging we naar zijn eigen bed. Even later ging Thijmen ook weer naar boven. Floris hoorde dit en stond alweer direct op de gang. Thijmen riep Floris die meteen een sprint nam richting het bed van Thijmen en er meteen naast Thijmen in dook. Floris moest blijven. We hebben ze 5 minuten gegeven, maar uiteraard gingen ze niet slapen. Thijmen klaagde dat Flo maar bleef praten, dus terug naar z’n eigen bed en daarna was het gelukkig stil!

Circus Renz

dinsdag, augustus 16th, 2011

Thijmen hoefde zijn tweede schooldag ook nog maar half, mamma had lekker lang vrij genomen om de schooldagen een beetje op te bouwen. We gingen samen naar Circus Renz op de Amsterdamse Zuidas.. daarna dus nog even op mamma’s kantoor kijken..
 

1e (basis)schooldag voor Thijmen

maandag, augustus 15th, 2011

Vandaag is Thijmen voor het eerst naar de basis school gegaan. Omdat zijn 4e verjaardag in de vakantie viel, viel zijn 1e schooldag samen met de start van het nieuwe schooljaar. Thijmen had er al een jaar naar uitgekeken, we waren dan ook al diverse keren bij zijn basisschool gaan kijken: er langs rijden, spelen op het schoolplein en tijdens de vakantie zelfs een keer in de school met kinderen van de BSO (buitenschoolse opvang).
Thijmen werd door papa, mama en Floris weggebracht. Het was ff wennen; waar moet zijn jas, waar zijn tas, welke stoel? En dit alles in een enorm gekrioel van kids, het leek wel een mierenhoop! Na even in de klas op zijn stoel te hebben gezeten wilde hij toch nog even naar de WC waar hij zeer demonstratief zijn luierbroekje afdeed en zei dat die niet meer nodig was en is vervolgens de hele dag droog geweest. Daarna heeft hij ons vanuit zijn klas gedag gezwaaid.
Om 12 uur zijn we hem gaan halen en had hij het erg leuk gehad op school. Ze hadden zelfs zijn verjaardag gevierd met feest muts en kado! Na de lunch moest Thijmen naar de consultatie arts voor ogen test (geslaagd) en DKTP prik. Na even thuis te zijn geweest is Thijmen nog even naar de BSO geweest om te wennen. Ook dit ging weer goed, hij had het enorm naar zijn zin en alweer een paar (oudere) vriendinnen gemaakt! 😉 Nadat Thijmen thuis was vroeg hij zelfs of hij weer terug mocht! Het lijkt er op dat Floris er allemaal meer aan moet wennen dan Thijmen zelf, voor het eerst moet Floris ook alleen naar het KDV (kinderdagverblijf).