Archive for juli, 2010

Thijmen 3 jaar!

zondag, juli 25th, 2010

…en die tekst bleef maar uit ūüôā

Gelukkig spreken de Foto’s voor zich. Thijmen maakte op het KDV een mooie krokodillenhoed en koos een piratentaart (met wederom dank aan de HEMA). Verder werd meneer stierlijk verwend en kreeg een complete trein en graafmachines in alle soorten en maten van Lego, een keukentje¬†met daarbij¬†een volledige uitset, MACK (de vrachtwagen uit Cars) en een nieuwe fiets. De Picknicktafel stond tijdelijk in de hal en is inmiddels naar Jentjemeer verhuisd zodat alle achterneefjes en (vooral) -nichtjes er plezier van kunnen hebben. Over achternichtjes gesproken… de jongens hebben er inmiddels zeven! (Floor, Meike, Sophie, Rianna, Jasmijn, Roos en Lotje).. een hele verantwoordelijkheid voor de boys tijdens de toekomstige¬†sneekweken…

        

In de sloep…

woensdag, juli 21st, 2010

Floris kan al bijna de motor van de sloep starten… hij vindt de knopjes, meters en sleutel prachtig! Een stootwilletje binnenhalen lukt nog net niet… Thijmen heeft inmiddels ZIJN vaste plek op de punt… (tenzij hij onderweg naar de speeltuin op starteiland in slaap valt..)

  

Portretten..

dinsdag, juli 20th, 2010

    

Weekje Jentjemeer… genieten!!

maandag, juli 19th, 2010

We hadden een prachtige week op Jentjemeer! Vooral Floris is er enorm van opgeknapt. Hij lacht alleen maar en eet als een bootwerker. In het begin van de week was Hisko er en ‘mochten’ Jasper en ik een avondje uit ūüôā Heerlijk en gezellig gegeten bij ‘De Klokkenstoel’ http://www.deklokkenstoel.nl waar we in een kwartiertje met de sloep naar toe voeren. Wat een prachtig plekje om te tafelen! Oma Laura kwam aan het einde van de week. Gelukkig bleef het weer – in tegenstelling tot eerdere voorspellingen van wolken + regen – onveranderd mooi. De vakantieprestaties zijn als volgt: Thijmen leerde zichzelf insmeren met zonnebrand, sprong zelf met vlinders vanaf het trapje in het water, viel steeds in slaap in de sloep opweg naar de speeltuin. Floris deed verwoedde pogingen de sloep te starten en gas te geven, leerde fluiten, in 2 minuten suikerbrood met 1 cm roomboter eten en in zijn Nijntjeboot varen en niet te vergeten… het onmogelijke trapje naar de eerste verdieping op en af te klauteren. Mamma leerde sloepvaren en pappa Brasem vangen..
Verder was de groepsprestatie: het redden van een jonge Karekiet… (foto volgt nog)

            

Campinggasten…

maandag, juli 12th, 2010

Bij een speelgoedwinkel vond ik twee Cars-vouwstoeltjes… die kon ik natuurlijk niet laten staan! ¬†We hebben dus wel ineens twee campinggasten in huis ūüôā

  

De JA op Pampus..!

zondag, juli 4th, 2010

Op zondag 4 juli heeft Jasper mij met een goed doordachte smoes naar Pampus gelokt. We zouden een dagje gaan varen met een zakelijke relatie van Jasper.. althans dat dacht ik, want de door Jasper opgezette e-mail correspondentie tussen de zakenrelatie (Marcel) in kwestie en Jasper was zo echt dat ik er niets achter zocht. Enfin, Marcel zou ons met de boot oppikken in Muiden. Daar waren we keurig op tijd (nog knap gereden van Jasper, want ik wilde niet de deur uit voordat ik de boys tot in de puntjes had overgedragen aan onze Dorien), toen Jasper een smsje van Marcel leek te krijgen met de mededeling dat hij vertraagd was wegens drukte bij de sluis. Ik zocht daar nog steeds niets achter… het was tenslotte prachtig weer, dus uiteraard was het druk op het water! Marcel vroeg Jasper per sms of wij alvast naar Pampus wilden gaan, hij zou ons dan daar oppikken. We zochten de veerpont en waren wonderwel net optijd voor de overtocht. Zonder bezwaar betaalde Jasper de nogal prijzige tickets voor de overtocht Muiden-Pampus… op dit moment HAD ik natuurlijk argwaan¬†kunnen krijgen :-).. maar nee, ik genoot gewoon nu al van ons dagje uit, wetende dat de boys in prima handen waren bij Dorien en later (afgelost door) Hisko.

Enfin eenmaal Pampus in zicht sprak ik hard op uit dat ik -zolang er nog geen teken van Marcel was aan de horizon- wel trek had in een kopje koffie, lekker op het terras van Pampus in de zon. Jasper wilde liever eerst even het fort bekijken… ik dacht nog, nou ga jij dan maar het dak op ūüôā ik blijf wel beneden en houd in de gaten of Marcel er niet al aankomt. Gelukkig overtuigde Jasper me uiteindelijk dat ik toch echt even bij hem op het dak van het fort moest komen… en daar vroeg Jasper me -voor mij volledig onverwacht- TEN HUWELIJK.

Omdat het niet tot me doordrong – zelfs niet terwijl me een prachtige ring werd voorgehouden- moest Jasper het antwoord er nog wel even uittrekken… maar ach, dat was slechts een formaliteit, want uit mijn blij verraste en¬†enthousiaste reactie¬†moest toch duidelijk een JA op te maken zijn…

Nog met een roes van de vraag, daarna toch dat (extra lekkere) kopje koffie… met Roos de event manager die ook naar Pampus was gekomen om meteen met ons de mogelijkheden van TROUWEN OP PAMPUS te bespreken. Ik vond het echt geweldig dat Jasper dat meteen al zo georganiseerd had. Het werd meteen al zo werkelijk en concreet (en daar houdt Lies wel van :-)). Daarna hebben we nog uitgebreid door het fort gestruind, nu natuurlijk met een hele andere blik… Het is natuurlijk een fantastische locatie… rondom het IJsselmeer en zicht op mijn zo geliefde Amsterdam!

Om de nostalgie nog even compleet te maken hebben we na onze retourvaart naar Muiden nog heerlijk gelunched bij Graaf Floris… De brug hadden ze¬†autovrij gemaakt… geen ruziende automobilisten meer midden op de brug dus… minder spannend, wel zo rustig….

Het was een dag om niet te vergeten… 25 juni 2011 zullen we trouwen op Pampus… een geweldig vooruitzicht!