Archive for juni, 2010

Floris 1e stapjes!

dinsdag, juni 29th, 2010

Anderhalve week na zijn verjaardag heeft floris gisteravond zijn 1e bewuste stapjes zonder handen gedaan! Hij liep al een tijdje aan 2 handen heen en weer door de kamer te rennen, waarbij hij meer aan onze handen hing dan dat meneer zelf zijn evenwicht zocht. Afgelopen week ging dat steeds beter en liep hij al hele stukken aan 1 hand. En sinds gisteravond dus ook even helemaal los!! Hij was er zelf ook super trots op, en was flink aan het schateren. We hebben nog wat meer met hem geoefend, maar in zijn enthousiasme wordt hij dan wel steeds slordiger. 😉

Thijmen en WK 2010

zaterdag, juni 26th, 2010

Hoewel de De Vriesjes van nature wars zijn van alles wat met voetbal te maken heeft, maar dit bij de Tox-en heel anders ligt lijkt er wél enige WK-interesse bij Thijmen te bestaan. Zo volgde hij gedeeltelijk de wedstrijd tussen VS en Ghana. Daarbij juichte Thijmen opvallend enthousiast bij een goal van Ghana (en juichte daarna nog 7 maal met hetzelfde enthousiasme voor dezelfde goal in de herhalingen). In de rust gingen de Ghanezen op het veld zitten… waarop Thijmen riep: “Oh oh!! de zwarte pieten zijn omgevallen…” 🙂

Floris 1 jaar!!!!

vrijdag, juni 18th, 2010

En omdat we nog niet genoeg waren uitgewaaid (zie vorig bericht) vertrokken we vrijdag 18 juni naar een strandhuisje op het Nollenstrand in Vlissingen. http://www.slaapstrandhuisje.nl. Daar kwamen ook oma Laura en Helma naar toe met veel cadeautjes voor Floris en een echte ‘Bumba’ taart!

Toen we op de parkeerplaats bij het Nollenstrand aankwamen en mamma even niet oplette, rolde Floris van het matrasje waarop mamma hem nét een schone luier had gegeven af,  de auto uit…. met zijn koppie op het grint. Hoewel hij niet hard viel leverde het onze jarige Job wel een flinke grintschaafwond op… arme knul.

Gelukkig mocht het de feestpret niet drukken. Eenmaal in het huisje geinstalleerd hebben we taart gegeten, gezongen en cadeautjes uitgepakt. Van oma Laura, tante Jeannette en oom Adri kreeg Floris een prachtige houten brandweerwagen (die meteen door Thijmen werd ingelijfd), van Helma heel veel  fijne strandspeeltjes, een boekje én een bal! Van pappa en mamma een motorfiets!! (ook direct door Thijmen aan hemzelf toegeeigend).

Op zaterdag was Floris ook nog een beetje jarig. We hebben voetbal gekeken in de strandtent http://www.strandpaviljoenpantarhei.nl en opa Hisko is gezellig gekomen… dus kreeg Floris nóg een cadeautje! Zondag zijn we naar het Arsenaal geweest http://www.arsenaal.com/, waarin een compleet Piratenpark is gevestigd. Thijmen moest eerst een beetje wennen… maar eenmaal een priratenzwaard (gemaakt van een ballon) in handen, was hij ‘de piraat te rijk’. Floris vond het allemaal even indrukwekkend en keek zijn oogjes uit..

Ondanks dat het weer wéér niet meezat (14 graden en wolken + drup) hebben we het heerlijk gehad. Met een roseetje op het strand genieten van de indrukwekkende schepen die vlak langs voeren en van Thijmen en Floris die lekker klooien in het zand. Thijmen ontmoette bovendien zijn eerste echte liefde: Fenna van acht jaar, uit Naarden. Thijmen had tegenover Fenna beweerd dat hij al vier jaar was en dat mamma een BWM reed. Maar die had de pappa van Fenna ook, dus dat maakte dan weer geen indruk 🙂 Enfin, op de laatste dag was de relatie tussen Thijmen en Fenna zover gevorderd dat ze kusjes gevend met elkaar over het strand rolden… helaas kwam toen toch het afscheid op zondagavond..

Maandag nog even gezellig langs Jeannette en Adri in Oosterland voor een kopje koffie… toen (helaas, maar ook wel weer lekker) door naar huis. Het was een heerlijk strandweekend!

               

Eerste keer weer Jentjemeer…

zaterdag, juni 12th, 2010

We kunnen weer!!!!!!!! Hoewel het weer niet helemaal meezat was het toch zalig weer even een weekendje op Jentjemeer te zijn… de buitenactiviteiten bleven beperkt tot kruiwagenrijden, madeliefjes onthoofden, ganzen opjagen, ganzenpoep vegen en met de sloep een ijsje halen op starteiland…

Helaas was Thijmen niet helemaal in orde.. wilde niet eten en nauwelijks drinken. Dus een hoop stampei rondom de dis totdat we ontdekten dat de arme jongen een schimmelinfectie op zijn tong had… Kwestie van uitzieken, volgens de dokter.  Gelukkig was Thijmen verder redelijk vrolijk…